Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
02.12.2019r.
Poniedziałek
Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, biała rzepa, pomidor, kakao₇
O: Ogórkowa₇,₉ z ryżem z  i koperkiem, kluski₁,₃ ziemniaczane z białym serem₇, marchewka w słupki, jabłko, woda z cytryną i miodem
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇,stół szwedzki: jajko₃, żywiecka₆,₇,₉,₁₀ rukola, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇
03.12.2019r.
Wtorek
Ś:  Płatki kukurydziane na mleku₇, pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, papryka, szczypiorek
O: Neapolitańska₇,₉ z makaronem₁,₃ i żółtym serem₇, kotlet₁,₃ drobiowy z ziemniakami, marchewka z groszkiem, banan, herbatka malinowa
P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ wp. kiełki rzodkiewki, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

04. 12.2019r.
Środa
Ś:  Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z tuńczyka₄, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
O: Jarzynowa₇,₉ z ziemniakami i zieleniną, karkówka w sosie₁  z kaszą gryczaną, ogórek kw.,  ananas, woda z cytryną i miodem
P: Bułka₁,₃,₇ maślana z masłem₇, mleko₇, jabłko

05.12.2019r.
Czwartek
Ś: Bułka₁ grahamka z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ pieczona, sałata pomidor, kawa zbożowa na mleku₇
O: Pomidorowa₇,₉ z makaronem₁,₃ i natką, udziec z kurczaka z ziemniakami,  surówka z białej kapusty, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy, mandarynka, kompot wiśniowy
P: Płatki₁,₇ jęczmienne na mleku, z miodem, owoce suszone

06.12.2019r.
Piątek
Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana, ogórek zielony ,papryka , kakao₇
O: Ryżanka₁ z natką, ryba₁,₃,₄ pieczona z ziemniakami, surówka z kapusty kw., marchewki , jabłka, cebulki i oliwy, herbatka z dzikiej róży, gruszka
P: Serek₇ waniliowy, gofry₁suche, pomrańcza


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;