Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
20.01.2020r.
Poniedziałek
Ś:  Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, schab₆,₇,₉,₁₀ w ziołach, papryka, ogórek zielony, kakao₇
O: Szczawiowa₇,₉ z ziemniakami i jajkiem₃, pierogi leniwe₁,₃ z masłem i bułką₁ tartą, jabłko, marchewka w słupki, herbatka z dzikiej róży
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ pieczona, szczypiorek, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

21.01.2020r.
Wtorek
Ś: Kasza jaglana na mleku₇ z miodem, pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, ogórek zielony, papryka
O: Czerwony barszcz₇,₉ z makaronem₁,₃ i koperkiem, pulpety₁,₃,₉ w sosie pomidorowym z kaszą₁ jęczmienną,surówka z ogórka kw., jabłka i cebulki, kompot wiśniowy, banan
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇ i dżemem truskawkowym, mleko, gruszka
 
22. 01.2020r.
Środa
Ś:  Bułka₁ orkiszowa z masłem₇, pasta z tuńczyka₄,₇, kiełki pora, ogórek kw.,
O: Krupnik₇,₉ z ziemniakami i zieleniną, spaghetti₁,₃ z mięsem mielonym i żółtym serem₇, woda z cytryną i miodem, mandarynka
P: Bułka₁,₃,₇ maślana z masłem₇, mleko₇, marchewka w słupki
 
23.01.2020r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z avokado i białego serka₇, papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku
O: Cytrynowa₇,₉ z makaronem₁,₃ i natką, kotlet₁,₃ drobiowy panierowany z ziemniakami, marchewka z groszkiem, herbatka owocowa, gruszka
P: Płatki₁ jęczmienna na mleku z miodem i owocami suszonymi
24.01.2020r.
Piątek
Ś:   Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, polędwica₆,₇,₉,₁₀ wp., roszponka, pomidor, kakao₇
O: Pieczarkowa₇,₉ z makaronem₁,₃, ryba₁,₃,₄ po grecku z ziemniakami, lemoniadka, pomarańcza
P: Jogurt₇ owocowy, wafle ryżowe, jabłko

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;