Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
01.07.3019r.
Poniedziałek
Ś: Pieczywo₁ pszenno -żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, pomidor papryka, kakao₇
O: Krupnik₉ z ziemniakami i zieleniną, placki₁,₃,₇ z jabłkiem i cukrem pudrem, melon, lemoniada
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, stół szwedzki: ser₇ żółty, jajko₃, szczypiorek, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇

02.07.2019r.
Wtorek
Ś: Płatki kukurydziane z mlekiem₇ pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, rzodkiewka, pomidor
O: Pomidorowa₇,₉ z makaronem₁,₃ i natką,  schabowy₁,₃ z ziemniakami, mizeria₇, ananas, herbatka malinowa
P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana na liściu sałaty, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇
 
03.07.2019r.
Środa
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z makreli₄ wędzonej i białego serka₇, papryka, kiełki pora, kawa zbożowa na mleku₇
O: Jarzynowa₇,₉ z ziemniakami i koperkiem, gulasz z kaszą gryczaną, surówka z kapusty lodowej, rzodkiewki, szczypiorku, ogórka, pomidora i jogurtu naturalnego, arbuz, kompot owocowy
P: Ciasto₁,₃,₇drożdżowe, mleko₁, jabłko

04.07.2019r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta₃ z awokado, papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇
O: Biały₇,₉ barszcz z makaronem₁,₃ i natką, kotlet₁,₃ mielony z ziemniakami, ogórek małosolny, lemoniada, banan
P: Budyń₁,₃,₆,₇ śmietankowy, wafle ryżowe, jabłko
05.07.2019r.
Piątek
Ś:  Pieczywo₁ pszenno - żytnie  z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ pieczona na liściu sałaty, pomidor, kakao₇
O: Pieczarkowa₇,₉ z makaronem₁,₃, kluski₁,₃ ziemniaczane z białym serem₇, jabłko, herbatka owocowa, arbuz
P: Jogurt ₇ owocowy, gofry₁ suche, marchewka w słupki

08.07.2019r.
Poniedziałek
Ś: Pieczywo₁ pszenno żytnie z masłem₇, polędwica₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, ogórek zielony, papryka, kakao₇
O: Brokułowa₇,₉ z ziemniakami i koperkiem, mus jabłkowo - jogurtowy₇ z cynamonem i ryżem, melon, lemoniada
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ zrazowa na liściu sałaty, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

09.07.2019r.
Wtorek
Ś: Zacierki₁,₃ na mleku₇, pieczywo mieszane z masłem₇, serek₇ puszysty ziołowy, szczypiorek, papryka
O: Neapolitańska₇,₉ z makaronem₁,₃ i żółtym serem₇, kotlet₁,₃,₇ pożarski z ziemniakami, mizeria₇ , banan, kompot owocowy
P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ staropolska, rzodkiewka, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇

10.07.2019r.
Środa
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta z tuńczyka₄, cebulka czerwona, papryka, kawa zbożowa na mleku₇
O: Pazibroda₇ z ziemniakami i koperkiem, pulpety₁,₃ w sosie pomidorowym z kaszą₁ jęczmienną, ogórek zielony w słupki, herbatka z dzikiej róży, ananas
P: Chałka₁,₃,₇ drożdżowa, mleko₇, jabłko

11.07.2019r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, ser ₇ biały z jogurtem₇, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku₇
O: Rosół₇ z makaronem₁,₃ i natką, potrawka₁,₃,₇ z kurczaka z ziemniakami, ogórek małosolny, lemoniada, arbuz
P: Płatki₁,₇ jęczmienne na mleku₇ z miodem, owoce suszone

12.07.2019r.
Piątek
Ś: Pieczywo₁ pszenno- żytnie z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana na liściu sałaty, pomidor, kakao₇
O: Koperkowa₇,₉ z ziemniakami, kluski₁,₃,₇ Shreka z białym serem₇, herbatka owocowa, jabłko
P: Serek₇ waniliowy, wafle kukurydziane, marchewka w słupki



ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;