Nasze przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
14.10.2019r.
Poniedziałek
Ś:  Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ staropolska, biała rzodkiew, pomidor, kakao₇
O: Kalafiorowa₇,₉ z ziemniakami i natką, racuchy₁,₃,₇ drożdzowe z cukrem pudrem, marchewka w słupki, jabłko, herbatka z dzikiej róży
P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ ogórek zielony, papryka, kawa zbożowa na mleku₇

15.10.2019r.
Wtorek
Ś  Jaglanka na mleku₇ z miodem, bułka₁ orkiszowa z masłem₇, serek₇ mascarpone, papryka, ogórek zielony
O: Pomidorowa₇,₉ z makaronem₁,₃  i natką, kotlet₁,₃ mielony z ziemniakami, buraczki na ciepło, woda z cytryną i miodem, ananas
P: Pieczywo₁ mieszane z masłem₁,₃, stół szwedzki: polędwica drobiowa₆,₇,₉,₁₀, ser₇ żółty, rukola, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

16. 10.2019r.
Środa
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, pasta ze szprotek₄ i białego sera₇, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
O: Rosół₉ drobiowy z makaronem₁,₃ i natką, potrawka₁,₇ z kurczaka z ziemniakami, ogórek kw., banan, kompot wiśniowy
P: Bułka₁,₃,₇ z masłem,mleko₇ z miodem, jabłko

17.10.2019r.
Czwartek
Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana na liściu sałaty, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇
O: Krupnik₉ z ziemniakami i zieleniną, filet z kurczaka w sosie₉ słodko -  kwaśnym z ryżem, arbuz, herbatka malinowa
P: Płatki jęczmienne₁ na mleku₇ z miodem, owoce suszone

18.10.2019r.
Piątek
Ś:   Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, papryka, kiełki pora, kakao₇
O: Zupa krem₇,₉ z dyni z kulkami₁ ptysiowymi, ryba₁,₃,₄ po grecku z ziemniakami, jabłko, woda z cytryną i miodem
P: Jogurt₇ owocowy, wafle kukurydziane, marchewka w słupki

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji 

 

1.Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne; 

 

3.Jaja i produkty pochodne; 

 

4.Ryby i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 

 

6.Soja i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

7.Mleko i produkty pochodne z wyjątkami; 

 

8.Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami. 

 

9.Seler i produkty pochodne; 

 

10.Gorczyca i produkty pochodne; 

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne; 

 

12.SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l 

 

13.Łubin i produkty pochodne;