Miejskie Przedszkole nr 31 w Płocku

Jadłospis

Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku

18.11.2024r. Poniedziałek

  • Ś: Pieczywo₁ pszenno- żytnie z masłem₇, polędwica₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, papryka, pomidor, kakao₇
  • O: Ogórkowa₇,₉ z ziemniakami i koperkiem, pierogi₁,₃,₇ leniwe z bułką₁ tartą i masełkiem₇, jabłko, woda z miodem i cytryną
  • P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, jajko₃, szczypior,ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇

19.11.2024r. Wtorek

  • Ś: Kasza manna₁ na mleku₇ z miodem, pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, szczypiorek, papryka
  • O: Żurek₇,₉ z ziemniakami i białą kiełbasą₆,₇,₉,₁₀, spaghetti₁,₃,₉ z mięsem, banan, herbatka malinowa
  • P: Pizzerinka₁,₆,₇,₉,₁₀ pomidor, keczup₉, kawa zbożowa na mleku₇

20.11.2024r. Środa

  • Ś: Bułka grahamka z masłem₇, pasta z makreli₄ i białego sera₇, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
  • O: Barszcz₇,₉ biały z makaronem₁,₃ i koperkiem, kotlet₁,₃,₉ mielony (pieczony) z ziemniakami i buraczkami na ciepło, kompot owocowy, gruszka
  • P: Ciasto₁,₃,₇ z jabłkami (własny wypiek), mleko₇ talarki marchewkowe

21.11.2024r. Czwartek

  • Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ biały z jogurtem₇, ogórek zielony, szczypior, kawa zbożowa na mleku₇
  • O: Zacierkowa₁,₃,₉ z natką, gulasz w sosie₁ z kaszą gryczaną, surówka z kapusty czerwonej, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy, lemoniadka, pomarańcza
  • P: Ryż na mleku₇ z cynamonem i musem jabłkowym (własnego wyrobu)

22.11.2024r. Piątek

  • Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, polędwica₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, pomidor, ogórek kw., kakao₇
  • O: Krem₇,₉ z kalafiora, tuńczyk₁,₄ w sosie czosnkowo – śmietanowym₇ z makaronem₁,₃, herbatka owocowa, melon
  • P: Bagietka₁ z masłem₇, ser₇ żółty, papryka, pomidor kawa zbożowa na mleku₇

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
  7. Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
  8. Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
  13. Łubin i produkty pochodne;

© 2024 Wszystkie Prawa Zastrzeżone Miejskie Przedszkole nr 31 w Płocku. Projekt i wykonanie: Hedea.pl