Jadłospis
Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
22.04.2025r. Poniedziałek
23.04.2025r. Wtorek
- Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ wp. ogórek zielony, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku
- O: Kartoflanka₉ z ziemniakami i koperkiem, makaron₁,₃ z białym serem₇, jabłko, herbatka malinowa
- P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ wp., papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇
24.04.2025r. Środa
- Ś: Bułka₁ orkiszowa z masłem₇, pasta ze szprotek₄ i białego sera₇, ogórek kw., cebulka czerwona w piórka, kawa zbożowa na mleku₇
- O: Ogórkowa₇,₉ z ziemniakami i koperkiem, filet z kurczaka w sosie szpinakowo-śmietanowym₇ z pomidorami i makaronem₁,₃ penne, melon, kompot wiśniowy, owocowa
- P: Owsianka₁,₃ na mleku₇ z rodzynkami
25.04.2025r. Czwartek
- Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ biały ze szczypiorkiem, żółta papryka, kawa zbożowa na mleku₇
- O: Pieczarkowa₇,₉ z muszelkami₁,₃, i natką, kotlet mielony₁,₃,₉ z ziemniakami i buraczkami na ciepło, banan, herbatka owocowa
- P: Chałka₁,₃,₇ drożdżowa, mleko₇, marchewka w słupki
26.04.2025r. Piątek
- Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇ szynka₆,₇,₉,₁₀ wp. ogórek zielony, papryka, kakao₇
- O: Selerowa₇,₉, z makaronem₁,₃ i natką, kotlet rybny₁,₃,₄, z ziemniakami, surówka z kapusty białej (Colesław), ananas, woda z cytryna i miodem
- P: Jogurt₇ owocowy, krążki₁ zbożowe, marchewka w słupki
Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
- Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
- Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
- Łubin i produkty pochodne;