Miejskie Przedszkole nr 31 w Płocku

Jadłospis

Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku

24.02.2025r. Poniedziałek

  • Ś: Pieczywo₁ (pszenno -żytnie) z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, ogórek zielony, papryka, kakao₇
  • O: Żurek₇,₉ z ziemniakami i białą kiełbasą₆,₇,₉,₁₀, pierogi₁,₃ leniwe z masełkiem i bułką₁ jabłko, woda z cytryną i miodem
  • P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ zrazowa, rukola, pomidor, kawa zbożowa na mleku₇

25.02.2025r. Wtorek

  • Ś: Jaglanka na mleku₇, pieczywo₁ mieszane (owsiane, pszenno-żytnie) z masłem₇, serek₇ mascarpone, kiełki brokuł, pomidor
  • O: Krupnik₇,₉ z ziemniakami, karkówka₁, z kaszą gryczaną, surówka z kapusty białej, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy, herbatka owocowa, pomarańcza
  • P: Pieczywo₁ mieszane(owsiane pszenno-żytnie) z masłem₇, pasta z suszonych pomidorów i białego serka₇, papryka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇

26.02.2025r. Środa

  • Ś: Pieczywo₁ mieszane (orkiszowe, pszenno-żytnie) z masłem₇, pasta z tuńczyka₄, czerwona cebulka, ogórek kw., kawa zbożowa na mleku₇
  • O: Grochowa₇,₉ z ziemniakami i majerankiem, kurczak w sosie₉ słodko – kwaśnym z ryżem, gruszka, kompot wiśniowy
  • P: Budyń₁,₃,₇ na mleku₇ (wyrób własny) ,marchewka w słupki, krążki ryżowe

27.02.2025r. Czwartek

  • Ś: Bułka₁ grahamka z masłem₁, parówki₆,₇,₉,₁₀ z szynki, keczup₉, ogórek zielony w słupki, kawa zbożowa na mleku₇
  • O: Czerwony barszcz₇,₉ z makaronem₁,₃ i koperkiem, kotlet₁,₃ schabowy, ziemniaki, sałata z jogurtem₇, banan, lemoniadka
  • P: Pączusie₁,₃,₇, mleko₇, jabłko

28.02.2025r. Piątek

  • Ś: Pieczywo₁ (pszenno – żytnie, wieloziarniste) z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana na liściu sałaty, pomidor, kakao₇
  • O: Kalafiorowa₇,₉ ziemniakami i koperkiem, kluski₁,₃,₄ francuskie ze szpinakiem i białym serem₇, marchewka z jabłkiem, herbatka z dzikiej róży
  • P: Jogurt₇ z brzoskwiniami (własny wyrób), wafle kukurydziane

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
  7. Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
  8. Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
  13. Łubin i produkty pochodne;

© 2025 Wszystkie Prawa Zastrzeżone Miejskie Przedszkole nr 31 w Płocku. Projekt i wykonanie: Hedea.pl